La pasta fresca di "Grano duro Superiore"
onze pasta's zijn gemaakt met griesmeel van top harde tarwe

 

Calamarata
Typisch regionale pastasoort voor het midden en zuiden van Italië. Geschikt bij vis en volle sauzen.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

 

Paccheri
Typisch regionale pastasoort voor het midden en zuiden van Italie. Deze pasta staat bekend om het optimaal absorberen van de saus.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Candele Spezzate
Deze vorm heet halve kaarsen, door de lengte en breedte van de pasta. Deze pasta kan goed gecombineerd worden met sauzen met vlees erin.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Fusilli
Bekende pastasoort met drie vleugels, tussen deze vleugels mengt de saus zich goed met de pasta.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Rigatoni
Deze pasta heeft een stroeve structuur aan de buitenkant waardoor de saus zich goed aan de buitenkant hecht en goed aan de binnenkant vult.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Cortecce (handgemaakt)
Letterlijk betekend deze pasta boomschors. Door de inkepingen is deze pasta perfect voor bij volle sauzen.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Cicatielli (handgemaakt)
Deze pasta is een specialiteit uit Puglia. Deze pasta is mooi bij pesto’s en elegante en eenvoudige sauzen.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Casarecce
Deze pasta danst met u mee, door de mooie kronkels gaat de saus dansen met de pasta.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Tubettini
Mooie kleine pasta met een stroeve structuur aan de buitenkant. Zeer geschikt voor bij bouillons.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Orechiette (handgemaakt)
In het Italiaanse betekend deze pasta “kleine oortjes”. Zeer geschikt voor bij sauzen en bouillons door de kleine holling.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Gnocchi Sardi
Typische pasta voor het eiland Sardinië. Klein van stuk maar vol van smaak. Geschikt voor fijne sauzen maar ook simpel met bouillon.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Gnocchi Tradizionali Italiani (handgemaakt)
Pasta met aardappel geprepareerd. De klassieke gnocchi voor een klassiek gerecht.

Ingrediënten: Bloem, water, aardappel

Gnocchi Napelotani (handgemaakt)
Typische gnocchi uit Napels. Deze gnocchi zijn mooi zacht maar met een lekkere bite erin.

Ingrediënten: Bloem, water

Fusilli Napoletani (handgemaakt)
Deze pasta is typisch voor de provincie Napels. Door de gevlechte structuur gaan sauzen mooi in de pasta zitten.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Busiati (handgemaakt)
Deze kleine pastarolletjes zijn fantastisch bij elk type saus vanwege de ronding en de opening aan de binnenkant.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water

Pappardelle
De pappardelle is een mooie, brede lange pasta die goed kan met allerlei sauzen
Speciaal:      Pappardelle con cacao
                   Pappardelle con origano & rosmarino
                   Pappardelle con basilico
                   Pappardelle con porcini
                   Pappardelle con spinaci

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei

Spaghetti alla chitarra
Deze spaghetti zijn gemaakt in de vorm van gitaarsnaren. De klassieke pasta met zijn eigen slanke karakter.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei

Troccoli
Troccoli zijn vierkant en dikker dan de spaghetti alla chitarra. Door de iets dikkere structuur zijn deze beter geschikt voor sauzen met grovere stukken.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei

Fettuccine
De fettuccine zitten qua breedte tussen de spaghetti en de tagliatella, maar zijn dikte anders. Deze is dikker waardoor er meer bite aan zit. Geschikt voor sauzen met veel ingrediënten.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei

Linguine
De linguine zitten tussen de tagliatella en de spaghetti in en met zijn wat subtiele structuur perfect voor bijvoorbeeld visgerechten.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei

Linguine con Nero di Seppia
Deze linguine zijn gemaakt met de inkt van inktvis.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei, inkt van inktvis

Linguine con Basilico
Met basilicum zijn deze linguine een echte verrassing voor uw gasten.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei, basilicum

Scialatielli
Deze halflange pasta is typisch voor de regio dichtbij Napels.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei

Scialatielli Amalfitana
Deze halflange pasta is typisch voor de regio dichtbij Napels en is verwerkt met peterselie. Klassiek bij visgerechten of aglio&olio.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei, peterselie

Scialatielli con Cacao
Deze scialatielli zijn bereid met cacao, geschikt om te bereiden met wild.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei, cacao

Lasagna- & Cannelloni bladen
Mooie strakke verse lasagna bladen om heerlijk uw eigen lasagna van te maken, ook verkrijgbaar als cannelloni bladen.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei

Ravioli
Ravioli is de klassieke vorm al heel bekend in Nederland. Gevuld met mooie vullingen in overleg.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei, vulling

Fiore
Fiore, in het Nederlands betekend dit bloem. Leuk om te varieren en de gasten een nieuwe ervaring te geven. Gevuld met mooie vullingen in overleg.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei, vulling

Mezzaluna
Mezzaluna, in het Nederlands betekend dit halve maan. Leuk om te varieren en de gasten een nieuwe ervaring te geven. Gevuld met mooie vullingen in overleg.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei, vulling

Crespelle
Overheerlijke Italiaanse hartige pannenkoekjes. Gevuld met mooie vullingen in overleg.

Ingrediënten: Bloem, melk, ei, vulling

Cannelloni
Traditionele pastadeegrollen. Gevuld met mooie vullingen in overleg.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei, vulling

Medaglione
In de vorm van een rollade maar dan gemaakt van pastadeeg. Gevuld met mooie vullingen in overleg.

Ingrediënten: Griesmeel van harde tarwe, water, ei, vulling

   


Il Pastificio  Eerste Sweelinckstraat 18  1073 CM Amsterdam  T. 020-7531312  E. ilpastificio@live.nl